Dagelijks verse vis Bezorgen en afhalen

Contact

9,4
Kiyoh
beoordelingen
314 reviews
Leeg

Zelf aan de slag in de keuken

kerst gerechten
27 november 2023

Van plan om zelf te koken tijdens de feestdagen? We hebben een selectie eenvoudige visgerechten voor u op een rij gezet. Voor bereidingsadvies en andere vragen staat het team van Dirks Vishandel klaar om u te helpen. Geniet van uw feestelijke maaltijd! Natuurlijk kunt u ook kiezen uit onze kant-en-klare gerechten in de webshop.

Voorgerechten met vis:

1. Gerookte zalmrolletjes: Leg plakjes gerookte zalm op een snijplank en besmeer ze met roomkaas. Voeg fijngehakte dille en citroensap toe. Rol ze op en snijd in kleine rolletjes.

2. Garnalencocktail: Verdeel gekookte garnalen over glazen. Meng mayonaise, tomatenketchup, een scheutje whisky en een snufje paprikapoeder voor een cocktailsaus. Giet de saus over de garnalen en garneer met sla en een partje citroen.

3. Tonijn carpaccio: Snijd tonijnfilet in dunne plakjes en schik ze op een bord. Besprenkel met olijfolie, limoensap, zout en peper. Garneer met rucola en kappertjes.

4. Krabsalade: Meng krabvlees met mayonaise, citroensap, fijngehakte lente-ui en een vleugje cayennepeper. Serveer in een glas of schaaltje.

5. Coquilles met sinaasappelglazuur: Bak coquilles kort aan beide zijden en besprenkel ze met een glazuur gemaakt van sinaasappelsap, honing en een snufje gember. Garneer met sinaasappelzest.

 

Tussengerechten met vis:

1. Zalmtartaar: Hak rauwe zalm fijn en meng met fijngehakte sjalot, kappertjes, en verse bieslook. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper.

2. Gebakken coquilles: Bak coquilles in boter tot ze goudbruin zijn aan beide zijden. Serveer met een saus van witte wijn, knoflook en peterselie.

3. Gamba's in Knoflookboter: Bak grote garnalen in een pan met knoflookboter tot ze roze en gaar zijn. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer met een partje citroen.

4. Tongfilet met Citroen en Kappertjessaus: Bak tongfilets in boter tot ze goudbruin zijn. Maak een saus met citroensap, kappertjes en boter. Giet de saus over de tongfilets en bestrooi met verse peterselie.

5. Tonijntartaar: Hak tonijnfilet fijn en meng met fijngehakte sjalot, kappertjes, verse bieslook en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Serveer de tonijntartaar met een schijfje komkommer.

 

Hoofdgerechten met vis:

1. Zalm wellington: Wikkel zalmfilets in bladerdeeg met een vulling van spinazie, champignons en kruiden. Bak tot het bladerdeeg goudbruin is.

2. Gebakken heilbot: Bestrooi heilbotfilets met zout, peper en citroensap. Bak ze in boter tot ze goudbruin zijn en serveer met een tomaten-kappertjessaus.

3. Zeebaars met venkel en citroen: Leg zeebaarsfilets op een bedje van plakjes venkel en citroen. Besprenkel met olijfolie, zout, peper en verse tijm. Bak in de oven tot de vis gaar is.

4. Kabeljauw met tomatensalsa: Bak kabeljauwfilets en serveer met een frisse tomatensalsa van tomaten, rode ui, koriander en limoensap.

5. Tonijnsteak met sesamkorst: Rol tonijnsteaks in sesamzaadjes en bak ze kort in een hete pan tot ze aan de buitenkant knapperig zijn en in het midden rosé blijven.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief!


©2024 Dirks Vishandel • PrivacyverklaringCookiesProclaimerVoorwaarden • Webontwikkeling: 2nd Chapter
Afhalen of bezorgen, betaal online via iDEAL. Alle betalingen worden veilig verwerkt via MOLLIE.