Dagelijks verse vis Bezorgen en afhalen

Contact

9,4
Kiyoh
beoordelingen
314 reviews
Leeg

Groter assortiment wijnen

Groter assortiment wijnen
24 oktober 2018

Wij hebben nieuwe exclusieve wijnen in ons assortiment.

Een aantal weken geleden zijn wij een samenwerking aangegaan met van Kruistum wijnen. 

Wij zijn samen op zoek gegaan naar de ideale wijn voor bij vis en visgerechten. 

Op dit moment hebben wij de volgende twee wijnen toegevoegd aan ons assortiment:

 

Benedikt Zweigelt Klassik

Zweigelt, licht, zacht, gewoon heerlijk voor tussendoor! Deze is, zoals wij hebben ontdekt, niet te versmaden!  

Smaaknotitie:

Oostenrijk staat voor frisse en fruitige wijnen. En ondanks de bekendheid van de Veltliners mogen de rode wijnen er zeker zijn! Benedikt is een begrip in Wagram waarbij deze Zweigelt ons zeer positief heeft doen verbazen! De elegantie van de St. Laurent en het rood fruit van de Blaufrankisch, de Zweigelt is immers een kruising van beide, komen prachtig bij elkaar! Wij zijn gek van de souplesse en compleetheid van de Benedikt Zweigelt Klassik! Kan altijd worden gedronken, heeft een prachtig geuraroma van rood fruit, is elegant, soepel en drinkt licht weg. Hier wil je gewoon een tweede glas van drinken! 

Lekker bij:

Benedikt Zweigelt Klassik kan prima op zichzelf gedronken worden en in combinatie met bijvoorbeeld nootjes, lichte kazen en een salade komt deze wijn ook prachtig uit! MAAR!!! Ook bij gegrilde vis, zoals kabeljauw in spek met burre blanc! Een feestje! Je hoeft geen kenner te zijn om deze wijn te waarderen, Benedikt Zweigelt Klassik is lekker licht en past bij ieder moment van de dag!

 

Benedikt Rhein Riesling

Rheinriesling, kan dat?!! Natuurlijk, Benedikt is het gelukt om de interpretatie van de volle Duitse Riesling te combineren met de frisheid van Oostenrijk…. zeer bijzondere wijn die prima los te drinken is maar ook prachtig combineert met gerechten! 

Smaaknotitie:

Benedikt is een traditioneel familiebedrijf, wat al vele jaren wijnmaakt in Wagram sinds het jaar 1778. Johann en Irmgard Benedikt, hebben de basis gelegd voor het weingut met als droom dat het een modern wijnbedrijf mocht worden. Die droom lijkt aardig gelukt! Samen met Kristina werkt Wolfgang Benedikt in Wagram met passie en toewijding aan het continu verbeteren van zijn wijnen. Zoals Wolfgang zelf ook ieder jaar verrast is wat het seizoen brengt probeert hij daar het beste van te maken. De Riesling van Benedikt is fris, aroma’s van honing, maar ook de frisse alpen ruik je in het glas, in de neus een rijk boeket aan bloemen vleugje honing en in de mond fris, klein zoetje en mineraalrijke en lange semidroge afdronk.

Lekker bij:

Benedikt Rhein Riesling is een lichte wijn die past bij liefhebbers van lichte wijnen die niet zomaar wegvallen in het glas. Complexe aroma’s in combinatie met aangename zachtheid. Gezien het karakter kan deze wijn prima op zichzelf gedronken worden, maar komt in combinatie met noten of een salade ook prachtig uit! Bij de asperges of bereidingen van asperges met bepaalde garnituren komt deze wijn ook prachtig uit. Deze Riesling is lekker licht en past bij ieder moment van de dag!

Wilt u nog meer weten over de combinatie van vis en wijn? Neem dan contact met ons op, wij zorgen dan in samenwerking met van Kruistum wijnen voor advies op maat. 

Met vriendelijke groet,

Team Dirks vishandel

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief!


©2024 Dirks Vishandel • PrivacyverklaringCookiesProclaimerVoorwaarden • Webontwikkeling: 2nd Chapter
Afhalen of bezorgen, betaal online via iDEAL. Alle betalingen worden veilig verwerkt via MOLLIE.