Gisterochtend zijn we aangekomen in Denemarken voor de nieuwe haring!
We vielen meteen met de neus in de boter: er lagen namelijk twee boten vol haring klaar. We gaan het hele proces volgen van keuren en verwerken tot aan de Hollandse Nieuwe zodat we de beste haring kunnen selecteren voor de start van het nieuwe haringseizoen.
Haring die in Denemarken binnenkomt en toch ‘Hollandse Nieuwe’ heet? Hoe zit dat precies?
Wanneer haring op traditionele Hollandse wijze wordt verwerkt, mag het de naam Hollandse Nieuwe dragen.
Hoe verloopt dat verwerkingsproces?
De haring wordt gekaakt, gezouten en vervolgens ingevroren.
Wanneer start het nieuwe haringseizoen?
De veiling van het eerste vaatje vindt plaats op dinsdag 17 juni. Op woensdag 18 juni start de verkoop van de Hollandse Nieuwe.
De komende tijd houden we jullie op de hoogte van al het nieuws rondom dit prachtige product!
©2025 Dirks Vishandel • Privacyverklaring • Cookies • Proclaimer • Voorwaarden • Webontwikkeling: 2nd Chapter
Afhalen of bezorgen, betaal online via iDEAL. Alle betalingen worden veilig verwerkt via MOLLIE.